Husker du de herlige gamle dager, da du kunne fortelle noen at du aldri ville se dem igjen, og det var slutten på forholdet? Alt du måtte gjøre var å slutte å gå over til huset deres, og det var som om de aldri hadde eksistert i det hele tatt. Ting er litt mer kompliserte nå. Når du bestemmer deg for at du virkelig er ferdig med noens bullshit, må du gå gjennom noen ekstra kanaler for å sikre at de virkelig er ute av bildet.

Du må blokkere dem på Facebook.



Eller jeg burde si, du får blokkere dem på Facebook. Det er en katartisk finalitet å sparke noen ut av din digitale sfære. Det er som om du smeller døra rett i ansiktet. Det er kraftfullt. Og ofte er det en lettelse å vite at det er slutten på det.



Men problemet er at det aldri egentlig er slutten på det. Noen få snafus har en tendens til å oppstå etter at du har blokkert noen på Facebook, og de kan virkelig legge en demper på din nyvunne frigjøring.



1. Du har ingen anelse om hvor de kommer til å være

Hvor var det siste stedet du gikk som ikke ble organisert av en Facebook-hendelse? Det er bare livet nå. Slik finner du ut hva, hvor og når når det gjelder alle viktige sosiale anledninger. Men viktigst av alt er det hvordan du finner ut hvem. Vi har alle tenkt på å gå til et arrangement, og så at noen vi ikke kan stå allerede rsvp hadde på Facebook-siden. Det er litt vanskelig å vite dette på forhånd hvis du virkelig var spent på å gå, men i det minste nå tar du en informert beslutning om hva slags natt du kommer til å ha.

Så snart du blokkerer noen, mister du denne verdifulle innsikten. Skal eks-kjæresten din være i baren der vennens band spiller? Kanskje ja, kanskje nei. Du vil være den siste personen som finner ut, og det vil være når du fysisk støter på ham på dansegulvet.

2. Det er vanskelig som all helvete når du blir merket i samme innlegg

Det er ganske enkelt å be vennene dine om ikke å invitere deg og den fyren du ikke liker til de samme festene lenger. Men det er ganske komplisert å forsøke å la hver eneste av dine felles venner på Facebook vite at du ikke ønsker å bli merket med det samme morsomme meme som ham. Å bli tagget i samme innlegg høres sannsynligvis ikke ut som en stor avtale. Det er litt ubehagelig å ha navnet sitt dukket opp, men det er ikke verdens ende. Bortsett fra ett problem. Du vet hvordan navnet deres vises som vanlig tekst i stedet for en lenke, slik at du kan se at de ble tagget, men du ikke får tilgang til profilen deres? Ja, navnet ditt gjør det samme på slutten. Jeg håper den personen allerede var klar over det faktum at du blokkerte dem, fordi ellers alles verden kommer til å bli snudd opp og ned veldig raskt.

3. Du vil ikke være i stand til å følge en samtale hvis de kommenterer

Bortsett fra de feilaktige problemene med gjensidig tagging, betyr blokkering at du ikke kommer til å se noen av denne personens aktivitet på Facebook. Selv om de kommenterer i den samme tråden på det samme innlegget som du er. Selv om andre i samtalen svarer direkte på dem, kommer du til å gå glipp av alle sammenhengende kommentarer. Det er en veldig reell mulighet for at du ikke har noen anelse om hva som faktisk skjer i en samtale du vil delta i, fordi du ikke en gang kan se halvparten av det som blir skrevet. Eller, verre: det er en jævlig god sjanse for at du vil svare på en kommentarkjede og ikke innse at de var den siste personen som kom med en kommentar før du gjorde det, og nå for alle andre ser det ut som om du i det beste har sagt noe tullete , eller i verste fall ganske skitne, og du har absolutt ingen anelse om at det skjedde.

vellykkede narkotikahandlerhistorier

4. Du vil fortsatt få varsler hvis de legger ut til en av gruppene dine

Det var faktisk en løgn inneholdt i forklaringen til den siste overskriften. Vet du hva det var? Det var, 'blokkering betyr at du ikke kommer til å se noen av denne personens aktivitet på Facebook'.

Slags en stor en, tror du ikke? Uten tvil hovedpoenget med å blokkere noen?

Hvis du begge er medlemmer av noen av de samme gruppene, vil du fremdeles motta et varsel hver gang de legger innlegg til den. Det eneste du bruker er å slå av varslinger for hele gruppen. Så du har to alternativer. For det første kan du bli spent på å bli varslet om at det er et nytt innlegg, og så åpne telefonen din bare for å se at den kommer fra den personen du absolutt ikke ønsket å høre fra. Eller to, du kan mure deg fra gruppekommunikasjonen, prøve å huske å sjekke med jevne mellomrom for å se hva som skjer, og fortsatt bli smurt i ansiktet med innlegg fra denne personen, fordi det ikke er som om de plutselig slutter å vises ... selv om du blokkerte dem.

5. Hver gang du blokkerer noen andre, får du en morsom påminnelse

Har du noen gang lagt merke til hva som skjer når du blokkerer noen på Facebook? Siden viderekobler deg til personvern- og sikkerhetsinnstillingene, og den viser deg en liste over alle du har blokkert for øyeblikket.

Facebook venter til du er på ditt laveste punkt, så fullstendig frustrert over noens atferd at du ikke kan ta den på enda et sekund, og deretter bestemmer den seg for å minne deg om annenhver gang du har hatt den følelsen.

Øh, sier Facebook, hadde du en enorm kamp med din beste venn? La meg vise deg den beste vennen før den, slik at du kan huske at alle vennskapene dine til slutt mislykkes! Hei, fant du ut at kjæresten din jukset på deg? La meg her minne deg om den andre eksen som jukset deg, og jenta den var sammen med. Jeg vil til og med legge navnene deres rett ved siden av siden du blokkerte dem samtidig!

TAKK, FACEBOOK.


Det er så mange feil i systemet at noen ganger får jeg følelsen av at Facebook gjør det med vilje. Prøver å lure meg til å bli moden, innse at jeg ikke bare kan stikke av fra problemene mine, og lære mestringsstrategier for å komme sammen med mennesker i stedet for bare å blokkere dem.

Jeg er så imot den ideen at selv om jeg vet om disse fem skjulte fallgruvene, vil jeg fremdeles blokkere alle som foreslo det.